petak, 21. srpnja 2023.

Sjediš s lijeve strane zajedničke postelje i pališ cigaretu iz koje ispadaju mrvice duhana na pod, između tvojih nogu. Taj osjećaj praznine dok u mraku gleda u tvoja leđa nije za nju ništa novo, trebala se već naviknuti na tu tupu bok od koje joj se, ipak, još uvijek okreće želudac. Nasmije se u sebi. Samo ju kojih 50 eura dijeli od uloge kurve. Ovako se tješi da je ipak "supruga"; ima status, prezime, dostojanstvo.

Kakva laž... 

Sluša tvoje uzdahe dok uzimaš dim cigarete i onda teško ispuhuješ iako znaš da mrzi kad pušiš u sobi. Mrzila je. Dok ste dijelili spavaću sobu. Sada je sretna kad u njoj proboraviš 20 minuta mjesečno pa šuti. Šuti jer zadržava sjećanje dok rukom gladi mokre plahte ispod sebe. Sada već hlade njeno nago tijelo i ona se otkotrlja bliže tebi, privuče ti se uz pogrbljena leđa. Momentalno se ukočiš, nelagodno ti je. Ona se miče od tebe, oblači majicu i traži gaćice. Sve je u redu.

Kakva laž... 

Od svih karata koje su popadale s kule vaših laži, samo se karta sexa održala. Nagon. Žudnja. Glad. Niste vi ništa bolji od životinja. Samo se one pare radi reprodukcije. A ti i ona radi potrebe. Tvoje potrebe za olakšanjem. Njene potrebe za ljubavlju. Ili je obrnuto? I ta poza koju forsiraš godinama, ona u kojoj nemaš kontakt s njenim očima... Boli ju želudac od pristajanja na poniženje. Zagrli li te osjetiti ćeš kao da te zatvorila u kavez. Ni ne pokušava više. Tijelo joj se rasulo od odbijanja u milijun čestica prašine. Sumnja u vlastito postojanje dok žar cigarete obasjava prazninu u tvom pogledu. Nema nje u tvojim zjenicama. Nema nje u tvojoj postelji. Nema nje u tebi. 

I ona više ne vjeruje u laž... Nema komentara:

Objavi komentar

 Nije još puno ostalo 2 cigarete i deci bijelog vina na dnu boce 1 tramvajska karta i rukavice kojima su se rašili šavovi Nema to veze Otvar...