srijeda, 17. svibnja 2023.

 Jednog dana rodila se jedna slijepa žaba. Ta je žaba stalno bila ljuta. Nikada se nije smijala i bila je uvjerena da su svi oko nje ljuti. Kada su joj doktori žapci vratili vid, pogledala je u ogledalo i vidjela je samo svoj namrgođeni odraz. A sve druge žabe oko nje su bile nasmijane.

Dakle, kada vas ljudi krenu optuživati za neke nebuloze, pogledajte prvo te ljude i shvatiti ćete štošta o njima. Jer, optužuju vas upravo za ono što oni sami nose u sebi. 

Čovjek pun mržnje u drugima vidi mržnju. 

Čovjek pun laži misli da svi lažu i upire prstom u svakoga vičući: "Lažljivac!". 

Čovjek pun gorčine zagorčit će vam svaki osmijeh.

Kada vam kažu da vas vole, ali da ste vi krivi jer ne želite njihovu ljubav, budite sigurni da vas ne vole koliko je crno pod noktom. Samo žele pred drugima opravdati vlastitu nesposobnost da vas vole. 

Kada vam kažu da se s vama ne žele družiti jer ih previše podsjećate na nekoga tko ih je povrijedio, budite sigurni da ih podsjećate na istinu o sebi. 

Nije potrebno da se mijenjate da bi ugodili nekome tko vas ne želi u svome životu. Taj netko danas ne želi vas, sutra nekog drugog, ali zapravo, ne želi samoga sebe. Gnuša se sebe. Srami se sebe. Boji se.

Oprostite takvim ljudima.

Slijepi su.

Možda im Bog otvori oči.


A u međuvremenu - voli sliku svojuNema komentara:

Objavi komentar

 Nije još puno ostalo 2 cigarete i deci bijelog vina na dnu boce 1 tramvajska karta i rukavice kojima su se rašili šavovi Nema to veze Otvar...