četvrtak, 6. lipnja 2019.


Sad je godina dana otkako sam dobila dijagnozu DEL - Diskoidni Eritemski Lupus, autoimuna bolest gdje imunosni sustav napada vlastito tkivo - samo sebe. Bolest je neizlječiva i dosta zahtjevna. Okidači su: sunce, stres, cigarete, gluten ( kao i kod većine AI bolesti ). Terapija je riskantna: antimalarici ( kojima je nuspojava trajno oštećenje vida ), kortikosteroidi ( kojima je nuspojava - sve 😁😁 i uz to sve i glaukom ) i citostatici.
Ja nisam ni na jednoj od njih, hvala Bogu. Promjenom prehrane, eliminacijom štetnih navika i vođenjem rigoroznih mjera opreza na 1. i 2. slici sam ja danas ujutro, bez šminke, bez filtera i skrivanja, a na 3. i 4. sam ja kada sam prije godinu dana otkrila što mi je.
Ja sam zadovoljna. I s radošću gledam svoj odraz u ogledalu. Bogu je SVE moguće! Pamtim jedan "slučajan" susret prije godinu dana u autobusu kad sam, kroz priču, svom suputniku rekla da sam dobila neizlječivu bolest, na što mi je on rekao:
"Zapamti, ne postoje neizlječive bolesti."
To je moja meditacija - Bogu je sve moguće.
I s Bogom sve ima svoj smisao.
#thankfull
#lupus
#Godismystrenght

2 komentara:

 Nije još puno ostalo 2 cigarete i deci bijelog vina na dnu boce 1 tramvajska karta i rukavice kojima su se rašili šavovi Nema to veze Otvar...