četvrtak, 28. veljače 2019.

Dan rijetkih bolesti


Danas sam trebala biti na obilježavanju ovog nedovoljno prepoznatog "Dana". U moru "the Dana" i mimohoda za ovo i za ono, ovaj je "Dan" sakriven očima medija i ne senzibilizira javnost poput, npr., "Dana zagrljaja susjedove kišne gliste". Ovaj "Dan" većini ne predstavlja apsolutno ništa.
I znate što?
Radosna sam što je tako! ❤❤
Sretna jer još uvijek epidemija rijetkih bolesti NIJE preplavila svijet. Čvrsto vjerujem da niti neće. 😊😊
Ja sam pak, zapravo, danas neopisivo zahvalna.
Zvuči paradoksalno i "sigurno je na nečemu". 😂😂 No, zaista, zahvalnost je ( konačno ) prodrla do ovog sirotog, milijun puta zalutalog srca. Poput ne baš pametne ovce koja non - stop zapinje u isti drač, tako je i moje srce tražilo non - stop istu kaljužu u kojoj se valjalo.
E, onda je došla ta rijetka bolest. 😕😕 Kada sam ostala potpuno sama s njom i prihvatila da je sada dio mene, počela sam shvaćati razloge zbog kojih sam baš ja s njom vezana. Neću u dubioze i analize.
Zahvalna sam na ovoj bolesti. Zahvalna sam jer me iščupala iz kaljuže i vratila me Njemu. Vratila mi je osmijeh na lice. Vratila mi je samopoštovanje i želju da nosim radost. Vratila mi je život, usprkos tome što se činilo da mi je život uzela.
On mi je preko bolesti vratio - mene. Upravo onakvu kakvom me zamislio. Nakon eona lutanja i bjegova, koliko sam Mu mila da me baš uporno vraća k Sebi?
Posebna sam Mu. Kao i svatko od nas.
Možda sam samo malo više "ovca" 😂😂😂
Hvala Bogu, "I'm still standing" 😊😊
Do kada, nemam pojma. Moje dane On je izbrojao. I svaki trenutak koji još imam u Njegovom planeru ja dišem s radošću i nepatvorenim zadovoljstvom šumom vjetra, pjevom ptica, zelenilom trave, osjetu tla pod nogama, dodirom obraza ljubljenih ljudi... Zaista, svaki trenutak svakoga dana zahvaljujem na svojoj bolesti. Kako? Vrlo jednostavno. Kažem:
"Ma hvala Ti, Bože, jer si me vratio Sebi. Nema mjesta gdje bi mi bolje bilo biti. A Ti - proslavi Sebe. Samo Sebe! Po Presvetom Srcu Isusovu. Amen!"

Nema komentara:

Objavi komentar

 Nije još puno ostalo 2 cigarete i deci bijelog vina na dnu boce 1 tramvajska karta i rukavice kojima su se rašili šavovi Nema to veze Otvar...