nedjelja, 27. svibnja 2018.

Znaš li kako je hodati neutabanim stazama dana koji su ti namijenjeni kao da lebdiš jer strah koji ti je priljubljen uz kralježnicu ne dozvoljava da ostaviš trag stopala,  s vječnim pitanjem - "hoće li tvoja pogreška izazvati osudu onih koji ti put ni birali nisu, ali ipak..."?
Znaš li kako je čitavog života tražiti svoju "luku" u kojoj ćeš baciti sidro i umiriti barku vlastita sebe, a sve luke ispadnu samo utočište pijanih mornara, kapetana u zagrljaju bludnica, nakon početnog blještavila svjetala dobrodošlice kao toplog dočeka bake koja te iščekuje kraj ognjišta ispunjenog mirisima džema i kompota od jabuka?
Znaš li da se svaka luka na koncu pretvori u ćeliju kazamata duboko ispod zemlje gdje je sunce davno prestalo nastojati svoje zrake odaslati da toplinom ugriju zakutke mraka i vlage, a sve što ti preostaje je tračak nečega k'o od krijesnice bljesak...u tebi...?
Znaš li kako je sklapati riječi koje te vode od zore do mraka, koje te oblikuju u sjenu i kradu tvoj lik, a da ne budeš svrstan u limenku patetike te tako tvoja slova, najedanput, obezvrijeđena, osramoćena...pojednostavljena...a ti si sve samo ne jednostavan jer u tebi buja i raste raslinje prašume koje učas prekrije svaku travku vlastite nade?
Znaš li kako je ne imati ime, ne biti siguran u prezime, ne znati ni otkud si došao jer tvoje ishodište samo je iluzija u koju vjeruješ čisto da drugima ponudiš odgovor, samo da sebe tješiš da si ipak jednoć bio - nečiji...? Kad tvoja buđenja iziskuju zaborav, a tvoji snovi te vode baš u uspomene? Kad pokušavaš biti netko, a svaka te luka podsjeti na to da si nitko?
Znaš li koliko koraka treba učiniti prema koncu boli i tuge, da stigneš do duge gdje navodno prestaju slike i tonovi koji, k'o deja vu, u tebi stvore grčeve stida, "zašto ja nisam poput drugih?"?
Kada na svaki udah izdahnuti želiš samo da promijeniš sklop u sebi, skinut' ovo "staro" sebe i biti ono što treb'o bi biti da lakše hodiš jer nisi otok, a baš k'o otok oduvijek jesi?
Znaš li koliko betona potrebno je da zakopaš sebe ispod sebe i da navučeš najljepšu boju fasade preko i onda da se dive i da ti plješću i da te hvale svi oni koji brodom do tebe ni veslom ni pentom ne mogu stići...samo izdaleka se dive obali tvojoj, a na njoj leže kosti i prah...pepeo snova...
Znaš li kako je sanjati, a budan biti? Osmjeh k'o šminku nositi?
Samoga sebe nekim stihom varljivim sakriti?

Nema komentara:

Objavi komentar

 Nije još puno ostalo 2 cigarete i deci bijelog vina na dnu boce 1 tramvajska karta i rukavice kojima su se rašili šavovi Nema to veze Otvar...